Actionfilm tipsActionfilm är kanske en av de största filmgenrerna. Ibland känner man bara för en actionfilm och ingenting annat. Fort ska det gå och spännande ska det vara. Det är en myt att actionfilmer mest tilltalar killar. Många tjejer älskar action. För min egen del gillar jag actionfilmer som inte bara förlitar sig på effekter eller våldsam fart, det får gärna finnas lite hjärna och finess också. Några tips på actionfilmer hittar du nedan.

Blade 2

Den här filmen innehåller bara en massa omotiverad action. Det är slamrigt och det är högljutt och det är klimax nästan hela tiden men ändå får jag lust att slumra till.
Nej, Blade 2 känns rätt så meningslös. Det finns ingen poäng med alla fajterna utan det är action för flängets skull. Sen är den så överdrivet macho och det gör det hela bara ännu mer tröttsamt. Ibland kan ju sådant vara underhållande eller åtminstone komiskt men tyvärr inte här.


Gladiator

Gladiator var den storfilm som konkurrerade med Crouching Tiger, Hidden Dragon om Oscarsstatyetterna år 2000 och det var också den som vann priset för bästa film.
Filmen handlar om kejsaren av Romarriket. När han dör börjar hans son bråka med generalen om vem som ska ta över herraväldet över Rom. Generalen blir såld som slav och tvingas bli gladiator.
Gladiator känns som en typisk Hollywoodfilm. Den är väldigt fint filmad, men jag gillar egentligen inte när man styr folks åsikter till hundra procent i en film. Den lämnar ingenting över till egna tankar, man kan liksom bara tycka en enda sak. Allting är antingen svart eller vitt. Känns inte speciellt intelligent. Det är ju en jäkligt häftig film, men jag tycker verkligen att Crouching Tiger borde vunnit.


Spider Man

Jag måste erkänna att jag aldrig läst Spindelmannenserien men var ändå sugen på att se filmen. Den handlade förstås då, som de flesta vet, om Peter Parker som får spindelkrafter och blir en superhjälte efter att han blivit biten av en spindel. Det är en massa action och coola spindeleffekter men filmen skulle nog inte varit mycket att ha om det inte vore för att själva Spindelmannen är så cool. Det är som om filmskaparna inte har ansträngt sig så mycket för att göra en bra film utan förlitat sig på att karaktären Spindelmannen ska fixa biffen.


Training Day

Training Day handlar om en ny snut som ska följa med en mer erfaren för att lära sig en massa om "da street". Det är bara det att den erfarna snuten är skum och får nykomligen insyltad i en massa skit. En helt okej film att se en vardagkväll när man inte har något bättre för sig. Och man kan väl inte inte gilla Denzel Washington? Snoop Dogg gör också ett inhopp.Hoppas du kunde hitta några tips på bra actionfilmer, gamla som nya. Ingenting går upp mot en härlig actionrulle en lördagkväll i sällskap av polarna och en påse chips.