Actionkomedi filmtipsActionkomedi är actionfilmer med en rolig touch. De skiljer sig från vanlig actionfilm på det sättet att de inte är särskilt seriösa. Visst kan de vara spännande men man ska även få skratta. Själv älskar jag actionkomedier. De är ett bra alternativ när man är trött på för mycket machotjafs och hellre vill se en parodi. Här kommer tips på några actionkomedier.

Mars Attacks

För er som inte visste det bygger Mars Attacks på en serie samlarkort som blev kult i USA. Den är en sorts parodi på science fictionfilmer. Den handlar om att några sorts marsmänniskor börjar bråka med jorden och pajar en massa monument.
Filmen är rätt kul, men inte särskilt speciell. Upplösningen kanske är det som är det man skrattar åt mest och kommer ihåg efteråt.


Ocean's Eleven

Ännu en film om "det perfekta brottet". Hur många har man inte sett? Okej att detta är en remake på en film från 1960 med samma namn men det här är ett rätt uttjatat tema för en film. Säkert var det nyskapande på 60-talet. Den handlar om ett gäng som ska råna ett Casino. Alla i gänget har olika karaktärer och det är väl det som gör filmen lite originell. Filmen innehåller många överraskningar och en rejäl portion humor. Personligen är jag rätt trött på sådana här filmer men den är okej.


Teenage Mutant Ninja Turtles

Jag kan se den här filmen hur många gånger som helst, jag blir på så gott humör. Jag tycker framför allt att det är fruktansvärt komiskt att ett gäng sköldpaddor som fajtas blev en sån otrolig succé! Hur avtändande tror man inte att folk ska tycka det är med sköldpaddor? Och så tyckte alla att det var svincoolt. (Detta var alltså 1990.) Filmen är charmig, rolig och en riktig feel-goodrulle om man är på rätt humör. Den gör narr av den seriösa japanska fightingkulturen genom att blanda in amerikansk kulturchock i form av skräpmat och nonchalant attityd. Ett vinnardrag på den tiden och rätt kul än idag.Man ska nog vara på ett alldeles särskilt humör för att se en actionkomedi men då och då händer det att man känner för det.