Thriller filmtipsEn thriller är en rysare, det vill säga en otäck film som ofta berör på ett psykologiskt plan. Thrillers är mysiga om man inte vill se en hetsig skräckfilm utan något mer subtilt med mer tanke bakom. Hoppas du ska finna några tips på thrillers nedan.

Djävulens advokat

Den här filmen handlar om en man som är advokat och aldrig förlorar trots att hans klienter faktiskt är skyldiga. Han blir erbjuden ett toppjobb i New York men då börjar konstiga saker hända, sataniska prylar. Djävulens advokat tar upp en av de vanligaste moraliska frågeställningarna om försvarsadvokater med en övernaturlig, ondskefull twist. En riktigt bra thriller.


Memento

Det var med stor nyfikenhet jag såg den här filmen. Flera vänner hade nämligen varmt rekommenderat den. Väldigt intressant måste jag säga! Genom hela filmen spelas scenerna upp baklänges. Ett skott avlossas i den första (egentligen då sista) scenen och sen går det som sagt baklänges så att man förstår mer och mer men det blir också mycket förvirrande. Filmens huvudperson saknar dessutom helt och hållet närminne och antecknar saker genom att göra tatueringar och detta gör det hela ännu mer intressant. En väldigt speciell film.En bra thriller ska vara mysig och få en att rysa länge efteråt. Jag hoppas kunna lägga in fler tips på filmer i den här sektionen snart.